Автор Тема: Кавказката Овчарка в очите на обикновения любител.  (Прочетена 10778 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен gunter

• Moderator
  • Нечовек
  • Публикации: 2419
паспорт трябва да има всяко куче-това е медицинския му документ!
тук не става въпрос за родословие.
често хората бъркат ветеринарния паспорт с човешкия.
при човека паспорта е документ за самоличност,а при кучетата за отбелязване на медицинските мероприятия.

Неактивен роко

• Нов
  • *
  • Публикации: 4
Аз имах в предвид точно документ за родословие.

Неактивен gunter

• Moderator
  • Нечовек
хм! :)
това куче за да са му предлагали изваждане на родословие значи майката и бащата имат и връзката им е актувана иначе няма как да стане.ако е така защо ние в клуба не знаем за това кучило и защо не са изкарани родословни документи?
като Председател на клуба ми стана интересно кои ще са родителите.
качи снимки на малкия и на родителите ако може.

Неактивен divakka

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 200
спокоино на височина растат до близо 2 години а за агресията сама ще си доиде малко по късно бъди тарпелив всичко с времето си  (y)

Неактивен роко

• Нов
  • *
  • Публикации: 4
Снимка не мога да кача в момента.При първа възможност ще го направя.Аз просто зададох конкретен въпрос и благодаря на "DIVAKKA"за конкретния отговор.

Неактивен A T I L A

• Зарибен
  • Публикации: 781
 Аз определено не съм съгласен с дивака,след 11-12 месеца кучето може а вдигне не повече от 3-4 сантиметра.Биологията казва че костите се растът до 8-9 месец.

Неактивен gunter

• Moderator
  • Нечовек
разтеж означава увеличаване на измерваеми показатели-най-вече се има в предвид ръст.
при големите породи кучета е в основни линии до 1,5 г.съвсем малко -2-3 см да качи после.
развитието обаче е друго нещо-то продължава цял живот и включва отделните етапи на жизнения цикъл-бебе,детска възраст,юнушество,млад и зрял организъм и накрая старост.

Неактивен gunter

• Moderator
  • Нечовек
сега конкретно по въпроса на poko ако е измерил правилно кучето на 11 месеца-60 см,то като му спре разтежа според мен ще е високо около 65.

Неактивен gunter

• Moderator
  • Нечовек
що се касае за агресията:
-трябва да се види какви са родителите.
-да се наблюдава реакцията му в определени ситуации.
така могат да се направят предполагаеми изводи.
имал съм куче с агресия още на 3 месеца-сега пак имам същия случай,имал съм и да се прояви и на 8 мес,а най-късно проявена при мен агресия съм наблюдавал на 1,5 год.

Неактивен ири

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 106
Здравейте, дайте съвет относно агресията!!! нашият Бъди от един месец е пощурял. В парка ръмжи и налита на всички кучета от породи мопс и кокершпаньоли. Не ги хапе а само ги мачка и създава проблеми. Но повече се притеснявам, че понякога налита и лае преминаващи граждани. Някои само ги души, но има двама трима,които ги лае. В този момент не мога да го хвана. Бяга ми и не ме слуша. Какво да правя? Да не го пускам да играе на поляната? Извеждам го три пъти на ден, но от 8 вечерта до 9.30 го пускам да играе с другите кучета от едри породи. Всяка събота сме някъде из баирите да тича и играе на воля, но през седмицата трябва да го пускам да потича и поиграе с другите кучета. Дайте съвет. С новата наредба трябва да го извеждам с намордник, и в момента се обучаваме да го търпим в къщи.

Неактивен АКСЕЛ

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 212
Здравейте, дайте съвет относно агресията!!! нашият Бъди от един месец е пощурял. В парка ръмжи и налита на всички кучета от породи мопс и кокершпаньоли. Не ги хапе а само ги мачка и създава проблеми. Но повече се притеснявам, че понякога налита и лае преминаващи граждани. Някои само ги души, но има двама трима,които ги лае. В този момент не мога да го хвана. Бяга ми и не ме слуша. Какво да правя? Да не го пускам да играе на поляната? Извеждам го три пъти на ден, но от 8 вечерта до 9.30 го пускам да играе с другите кучета от едри породи. Всяка събота сме някъде из баирите да тича и играе на воля, но през седмицата трябва да го пускам да потича и поиграе с другите кучета. Дайте съвет. С новата наредба трябва да го извеждам с намордник, и в момента се обучаваме да го търпим в къщи.

Здравей Ири.Ако наистина има такова поведение на Бъди към непознати тогава вярно имаш проблем и то сериозен(с оглед на това че ти все пак го гледаш в среда в която срещата с хора е неизбежна),но лошото е че аз няма какво да те посъветвам :''(защото при мен обстановката е съвсем различна, пък и си мисля че с помощ от някой от колегите ще се справите с тази ситуация. (y)
А относно самата агресия те поздравявам (y) и мисля че това е нормално за този тип кучета които обичат да доминират в своята среда.Все пак това е порада за охрана,нали. :naoghty:

Неактивен ири

• Напредващ
  • **
Благодаря за отговора Миро. Много мислих по въпроса и стигнах до извода, че Бъди е приел поляната за негова и я пази от "някои" непознати. Може би ако сменя парка за известно време, той ще забрави да пази поляната. Още повече, че сега когато се разлистиха храстите, хората изскачат изневиделица и той реагира така. Показва агресия само когато има женски кучета на поляната. Интересно защо ги пази от хората, а не от другите кучета.

Неактивен ири

• Напредващ
  • **
Качи  малко снимки на моя любимец Аксел. Пораснал ли е? Мерил ли си го скоро?

Неактивен АКСЕЛ

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 212
Ще стане след празниците обещавам.В последно време нямах възможност много много да му обърна внимание но през почивните дни ще му се реванширам :naoghty:
И да пораснал е и вече характера му не толкова мил както беше до сега. :naoghty:

Неактивен ири

• Напредващ
  • **
Миро, съжалявам за късния отговор, но днес сутринта имах интернет. Живея в Надежда - Триъгълника и често ни спиран Нета, тока и водата заради метрото. Дано го прочетеш навлеме.