Автор Тема: Ето ги Барс и Тара  (Прочетена 3232 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 123
  • I`m the Boss, who are you?
Ето ги Барс и Тара
« -: Декември 28, 2009, 13:18:48 »
Привет на всички и Весели празници и от мен!  :newyear: Тук вече сме на 6 месеца. Ще очаквам Вашите мнения и коментари дали сме добре развити за възрастта си и ще отговоря на въпросите Ви.
Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
Re:Ето ги Барс и Тара
« Отговор #1 -: Декември 28, 2009, 13:25:26 »
Ето и две клипчета за по-добра представа:
Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
  • Публикации: 7481
  • Born stupid ? Try again :)))
    • http://www.martenbg.com
« Отговор #2 -: Декември 28, 2009, 16:34:44 »
Отлично развити за възрастта си кучета.Женската е малко дебеличка,но предполагам щото е по нахална и лапа от купата на брат си.Личи си че са обгрижвани кучета.
Отличен стопанин.

Да са ви живи и здрави.

Пишете за тях тук- характер,навици,интересни случки.Споделяйте ако имате нужда,както и задавйте въпроси,ако също се нуждаете от такива неща.
Все някой ще ви отговори.
Ако пък не желаете- пускайте си снимките .Сиамецът ми се нраи повече:)))

Другото не е важно.
Най добрите туркменски алабаи в света са от Мартен БГ :))

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #3 -: Декември 28, 2009, 17:32:27 »
Благодаря Ви за оценката.

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #4 -: Декември 28, 2009, 17:39:47 »
И аз се чудя дали наистина е дебела или е от това че е по-дългокосместа от мъжкаря. Те от около два месеца се хранят абсолютно отделно защото иначе има люти битки. На Тара давам две трети от порциона на БАРС и пак изглежда трътлеста. Като че ли изведнъж спря да расте на височина? Когато сме на разходка и влезе в реката и се намокри до уши, въобще не изглежда дебела, но когато е суха е цоцолана.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #5 -: Декември 28, 2009, 17:50:01 »
Половият диморфизъм при тях е ясно изразен.което е особено важно.
Женската веднага се разпознава .Това е добре.
Разбира се че ще трябва да остане по ниска,по трътлеста,а и по нагла и експанзивна.Хормони.Метаболизъм.
Всичко при тях естествено е добре развито и в пропорции.

Не се притеснявайте.Хранете я нормално както досега,давайте и повече движения с брат и.И всичко ще е наред.

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #6 -: Декември 28, 2009, 18:16:02 »
За мен това е първи път в отглеждането на кучета и си е своеобразно предизвикателство. Има неща които ясно различавам в поведението им. Има и такива които си остават неясни за мен.
Женската е с по-буен нрав и се стреми да се наложи над Барс за повечето неща. Самият и поглед издава лудетината в нея. В момента сме на етап, в който облайваме всичко подред с нея. Дори по улиците на селото да започне някое куче да ни облайва от някой двор и тя скача към него като се ежи и лае.
Докато той има съвсем различен нрав. В същата ситуация на улицата, Барс навежда глава както си е с вирната опашка и започва да гледа лаещото го куче по начин, по който то или започва да се пени от яд или спира да лае на момента. Това са неща, които се случват всеки ден и не знам за добро ли са или за лошо. Иначе към хора сме безкрайно добронамерени. Не се доверяваме на всички, но сме си добронамерени.
Към овце и кози вече сме толерантни (не ги гоним и не ги лаем без причина). Но към крави нещата са плачевни. Скоро стадо крави щеше да мине през мен заради палетата. От къде им дойде на ума да лаят по кравите и да се спускат да ги плашат не разбрах, но като се спусна това стадо крави към мен (тъй като диванетата като видяха дебелия край и се скриха зад мен) - едва успях да ги спра говедата. Ако не бях успял щяха просто да си ме прегазят. А през това време кюпеците се итеглили на 20-30-тина метра, седнали си на дупетата и гледат сеир тихо и кротко.

Не знам защо от около месец нещо дисциплината ни не е на ниво. От време на време не идват по команда и то в края на разходките. Това е много изнервящо. Иде ми да ги обезкостя. Е този който не слуша в конкретния случай де. Винаги е единият от двама. И двамата заедно досега не се е случвало.

Не съм измислил с какви наградки да ги обучавам? Пробвах със страгали - работи - но се притеснявам да не са много солени за тях. Ако някой има предложения да помага.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #7 -: Декември 28, 2009, 18:41:46 »
Никога не се прави първоначално обчение в група необучени.
Поотделно.После заедно,ама едното вързано,та да гледа.
На тази възраст помнят отлично и научават бързо,просто концентрацията им е ниска и обучението наистина трябва да е като занимавка,интересна игра,за да се запази по дълго вниманието им върху това което трябва да научат.
В последствие се разбира че всичко са научили перфектно и го разбират,само че по своему,изпълняват когато решат че е нужно.Точно този е моментът в който да му се припомни че да направи това което се иска е най важното....

както и да е.Всичко е илюзия...Радвайте им се и така.
Хубаво са направили с кравите  :lol: :lol: :lol:

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #8 -: Декември 28, 2009, 19:12:21 »
Това е важно уточнение за мен. Всъщност това да се оправя с двамата едновременно е най-трудното. Ясно е че ще ги деля при тренировките.
Иначе учат бързо - вярно е. Ще се постарая да ги науча на основните команди нужни за доброто ни съжителство.

Неактивен VIOLENT

• Академичен член
  • Маниак
  • Публикации: 1124
« Отговор #9 -: Декември 29, 2009, 10:54:06 »
Здравей, Mamba.

Така, както описваш мъниците, ме навеждаш на спомени, когато и моята Ерка беше на същата възраст. Лудетина! :lol: Тя и до ден днешен си пада малко кибритлийка, въпреки че е вече на 5 години. И въпреки, че си има супер уравновесен и спокоен другар.

Случката с кравите много ме разсмя. Сетих се, че Ерка проявяваше нездраво любопитство към едно теленце в стадо, покрай което често минавахме. Теленцето също се интересуваше от голямото бяло добиче без уши и опашка. Накрая се научиха да не нарушават личните си пространства, че мама крава не одобряваше това другаруване.  :)

За неизпълнението на командите в края на разходката - нормално. Както каза вече MartenBG - на тази възраст концентрацията и интересът им не се задържат дълго. По негов съвет, първо оставях кучето да се натича и наиграе свободно и после подхващахме обучението. Не се поддавай на дяволитите им погледчета, че да не вземат те да те командорят като порастнат.  :D

Чакам нови снимки и разкази.
Накъдето и да тръгна - все е напред!
A bon chat - bon rat!

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #10 -: Декември 29, 2009, 10:57:31 »
Олееееееее

Намерих си ново занимание в темата за Проблемното поведение. :naoghty:

И 10 м въже си имам, и мотивация си имам, и две диванета за целта си имам  :alien:  :taz:

Неактивен VIOLENT

• Академичен член
  • Маниак
« Отговор #11 -: Декември 29, 2009, 11:02:45 »
О, още много интересни теми ще си намериш из форума. Приятно четене.  :)
A bon chat - bon rat!

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #12 -: Декември 29, 2009, 11:07:33 »
Привет VIOLENT,

Това с кравите е най-скорошното събитие с животни. Досега сме гонили кокошки, котки, овце, кучета ... На коне, магарета и крави само се ежим и ги лаем здраво, смело и безотговорно. И като се случи това с кравите всичко се сведе до това - не бяхме ние  :eek: - да се оправя шефа!  :)

Неактивен VIOLENT

• Академичен член
  • Маниак
« Отговор #13 -: Декември 29, 2009, 11:29:40 »
 :lol:
В списъка с гонениците ни липсват овце и кози, но мога да добавя от наше име яребици, щъркели, лисици, полски мишки...

A bon chat - bon rat!

Неактивен Mamba

• Напредващ
  • **
« Отговор #14 -: Декември 29, 2009, 11:31:24 »
Онзи ден стана нещо което още не съм обмислил защо се случи и струва ли си да го мисля толкова.

Бяхме излезли на поляната покрай село аз, сестра ми и кучетата. Те си бесняха напред назад както обикновено и когато дойде време да си ходим стана "весело"!

Повиках палетата при мен и дойде само Барс. Онази дивачка Тара ме стрелна косо с поглед и дим да я няма към шосето (то се пада в посока към дома). Когато стигнахме до шосето тя ни чакаше там. Сестра ми взе Барс и тръгнаха да се прибират. Аз останах да викам Тара по име и да правя опити да и сложа повода. Не щеш ли отнякъде изникна една циганка, която на всичкото отгоре се страхувала от Тара. Аз от едната страна викам: "-Тара при мен!". Циганката от другата хем върви хем вика: "-Викай го ба Тара!". Кучката за миг спря и взе да гледа ту към мен, ту към циганката. Не знам защо все пак си избра нея и я последва. Аз останах на място да си викам, но нямаше кой да ме чуе. Изведнъж поглеждам - ни циганка, ни кучка!?!? Тръгнах след тях и какво да видя. Циганката се прибрала в един от дворовете и ми излиза с "двама биячи", а Тара влязла в пресечката до същият двор и лае наежено вързаното вътре куче.
Циганина като ме видя и казва: "-Тоя ли ма? Те тези кучета не хапят ма!" и се прибират обратно в двора.
Аз отидох до Тара и тя направи опит да ми се отксубне, но не успя. Тогава я съборих по гръб, сложих и повода и айде в къщи.
Та така от време на време вдигаме селото на главата си от нищото.

Вече се чудя това нормално ли е или само на нас нещо не ни е наред?