Анкета

Развитие на Чакан

1
 0 (0%)
2
 2 (100%)

Общ брой гласове: 2

Автор Тема: Чакан  (Прочетена 1321 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stan

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 102
Re:Чакан
« Отговор #30 -: Март 02, 2010, 17:29:28 »
Момчета не искам да се мешам на никой в тамата или да измествам разговора ви кучето на мен много ми харесва но за тезата на Николай че шопите са мързеливи и не си гледат стоката малко ме подразни с което реших да ви проведа един урок по история.През 10 век цар на българите е бил Самуил той дава на своят поголям брат Арон да управлява Средецка област за да сключи мир с татарите оженва синът си за дъщерята на Татарският хан със което в Софйското поле се заселват много от племената които са съпровождали великата татарска орда за това шопите са малко хитри много смели и много инатливи но да си оставят стоката в калта това не е привично за тях за това мисля че не е редно да подържаме токъв тон.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
  • Публикации: 7481
  • Born stupid ? Try again :)))
    • http://www.martenbg.com
« Отговор #31 -: Март 02, 2010, 17:51:08 »
 :lol:
Най добрата ми приятелка сред собствениците на кучета,жената която ме кефи изцяло и напълно със смелостта си и грижите за животните е тази сладурана с ник VIOLENT ( Диана Итова),пишеща тук и е 100% ШОП.
Бъди и Ерка от Мартен БГ са при нея и тези песове живот си живеят.....

Първата си рожба тя допуска да я огледат и подушат Бялата Гвардия от Мартен (y) Смела жена и дотолкова уверена в качествата на расата  Туркменски алабай....

Дидка,наздраве  :naoghty:
Моето шопче :lol:

Най добрите туркменски алабаи в света са от Мартен БГ :))

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #32 -: Март 02, 2010, 17:53:09 »
... и разбира се че НЕ ОБИЧА ДА СЕ ЮРКА ДА ГИ РАЗХОЖДА....ДА ГИ УЧИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ КОМАНДИ....

ама живот си живее с тях (y)
Шопчето ми  :naoghty:

Неактивен valio

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 62
« Отговор #33 -: Март 02, 2010, 18:25:20 »
Чакан,си е бомба (y).Живот си живее и си е много послушно пале.
Иначе си го разхождаме всеки ден ,има 3 дни пропуск през последните 20 дни бяхме заети.Кучо има страхотен апетит /аз такова нещо не сам виждал/ .Яде всичко и плодове.Давам му една ябълка и за минутка е изчезнала,днес направих експеримент с банан -обича и банани.Все още е на диета-сутрин к.мляко вечер гранули.Проблемите с другите кучета все още ги има.На разходка види ли друго куче -веднага отиваме на бои.Няма мъжко,няма женско.На плажа където се разхождаме се срещаме с няколко кучета и вече сме върли врагове, а към хора е по скоро резервиран.Съпругата ми е много щастлива с Чакан тои е неиният любимец. :''(Тиа дни ще му направя нови снимки да видите как се развива.Живи и здрави  :D

Неактивен valio

• Напредващ
  • **
« Отговор #34 -: Март 02, 2010, 18:41:02 »
Stan нищо лично за шопите.Извиняваи ако с нещо съм те обидил.
 :D

Неактивен stan

• Напредващ
  • **
« Отговор #35 -: Март 02, 2010, 18:54:07 »
Точно за това говорех на всякъде има черни овци във софия са повече защото във софия живеят 2.5 мил житела не казвам софианци за мен те са столичани всеки дошъл да искара някой лев но са забравили корените си .В наше село е модерно ново забогатялите да си строят къщи имам много комшии от софия ама като седнем лятно време да пийнем по една студена бира кой от добрич кой от варна друг от пловдив но със времето работата ги е завряла тази пуста софия за това аз им викам столичани защото не си уважават корените за това Ники даже се гордея че съм си дървен шоп от село.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #36 -: Март 02, 2010, 20:02:59 »
Ами гордей се (y) Като знаем историята си знаем и бъдещето си.Важно е да не забравяме корените си...

Вальо,
просто незабавно му забраняваш да се прави на лъв извън територията си.Незабавно.Това не бива да се поощрява,щото само след няколко месеца по няколко мъже трябва да го държат с по две въжета...
Песовете си ги разхождам с една тъъничка връвчица,имитираща повод.Не че не са силни.НурБек изтегли бус равен на 50 пъти теглото му ,като го отлепи от място.Но просто връвчицата ,служеща за повод е моя команден лост.
Не постигнеш ли такова доверие с кучето си,то завинаги ще остане да пази двор на синджир,с печат "социално опасно".И за това ще си виновен ти,като собственик.
Моля наистина да разберете колко е важно отсега да изградите истинско доверие с кучето си и поведението му да е СОЦИАЛНО ПРИЕМЛИВО. Само от собствениците зависи.
Те са на пет месеца палета,ще се ръчкат и правят на ербапи,това им е работата на пуберите.Ама нашата работа е да ги поставим в социалните рамки,които обществото приема за приемливи.
После не се сърдете на журналистите.Те не са виновни.Само отбелязват факти в стил "куче разкъса...." и поощряват публиката да вини песовете за нашите неволи тук....
Помислете сериозно върху горното.Много ви моля!!
 :wink:

Неактивен valio

• Напредващ
  • **
« Отговор #37 -: Март 02, 2010, 21:12:39 »
Ники ,благодаря за съветите.
Аз не поощрявам Чакан за агресивното му поведение .Карам му се много, обаче ефекта е почти нулев.Другият вариянт е да го набия/нешо което не съм правил,а и не искам/.Дано да го коригирам това поведение,защото аз имам едно сао което е много агресивно спрямо кучета и хора / за което аз съм си виновен/и което го разхождам много рядко и само на повод.Дори преди 2 дни бяхме на плажа със съпругата ми и взехме и Алек/сао/,тои на повод ,Чакан обикаля около нас.Доиде един човек с две нок и познаи. Чакан се сби веднага,другият дърпа ще скъса повода,жена ми не може да го удържи аз се чудя алек ли да удържам Чакан ли да разтървам -развали ни се разходката.добре че Алек е по дребен че го спрях навреме че иначе страшно ставаше.Аз не знам какво да направя с Чакан, защото го срещам с други кучета обаче е едно и също.аз му се карам изчаквам малко да се успокои.пускам го да играе и пак същата работа-бои.така няколко пъти и на хората им писва. :''(

Неактивен stan

• Напредващ
  • **
« Отговор #38 -: Март 02, 2010, 21:24:47 »
Вальо не съм голям специалист но може да съм ти от полза със някой съвет за мен социализирането на кучето трябва да почне от първите два месеца от неговото раждане първо разходките трябва да стават винаги на повод когато е сред хора кучето трябва да му се говори не може да очакваме че то само ще вземе решение при дадена ситуация не трябва да избягваш проблема а трябва да го решите при мен си стана просто от само себе си движението сред хора правят кучето по социализирано не може да искаме от едно животно да се държи добре като не вижда нито хора нито животни имам един комшия има 6 годишен азиатец много злобен пес от както го помня го разхожда само нощно време питах го защо не го води през деня той ми се изсмя и каза ти луд ли си ще видиш твоето какво ще те прави като порасне но моето порасна и аз продължавам да го водя сред хората деже се учудва как така го давам на дъщеря ми да го води тя е на 7 годинки за моя радост и дамата се погаждат въпреки че тя постояно вика по него но той за сметка на това много я слуша.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #39 -: Март 02, 2010, 22:28:11 »
Вальо,
казах ти - темата е обучение,там съм показал на едно момче от Малко Белово как да действува с дългия повод.Почвате от "а" и "б" на възпитанието,като се учите на командите- стой,ред,на място.Не си ли подготвиш една спираща и една предупредителна команда ,отработена неколкократно с това псе,нищо не можеш да направиш нататък.Няма смисъл от бой.Просто се върнете отново в първи клас и започнете работа с песа.
Не случайно те ръчкам две седмии по късно.Само разходка не е достатъчно.
Казвам ти правилото ЗА ТЕБ Е РАЗХОДКА ЗА НЕГО РАБОТА.Докато се разхождаш винаги той да е в изпълнение на някоя задача поставена от теб- или се движи редом в темпо,или завива,или спира....
това е положението.
Иначе - синджира и хранене с лопата.

Неактивен valio

• Напредващ
  • **
« Отговор #40 -: Март 07, 2010, 19:59:05 »
 :D

Неактивен boris

• Академичен член
  • Напредващ
  • **
  • Публикации: 404
« Отговор #41 -: Март 07, 2010, 23:24:52 »
Относно уроците с повода - ефекта е впечатляващ! (y) Не се усеща веднага, но дава отличен резултат!

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #42 -: Март 07, 2010, 23:50:41 »
Вальо,виждам омекнали са му китките.Увеличи натоварванията!

Неактивен valio

• Напредващ
  • **
« Отговор #43 -: Март 20, 2010, 09:32:32 »
От 1седмица водя Чакан да бяга след колата около 3-4км с 10-12км/ч, увеличавам ги постепенно :D.Имаме напредък с другите кучета.Започна да ги приема и да играе с тях,е не с всички,но с повечето.Вчера го мерих около 67-68см и 35кг.Искам да попитам, на 3-4апр.ще има изложба в Добрич и съм решил да отида и да погледам ,ако има някои от пишештите тук да ходят там бих искал да взема и Чакан да го видят и да кажат как е. :)

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #44 -: Март 20, 2010, 09:58:02 »
Нали не е вързан а бяга свободно?
Бягането на тази възраст е противопоказно,когато е тренировка а не игра.
Положителен резултат имат темповите разходки.
Хора,като ви мързи не вземайте алабаи.
Просто нямам думи.