Автор Тема: Въпроси за малко кученце  (Прочетена 37183 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 208
Re: Въпроси за малко кученце
« Отговор #30 -: Април 30, 2008, 10:22:32 »
Здр. VIOLENT

Породата на кучето е средноазиатска овчарка "Алабай".
Претиснявам се за кучето.Някои хора казват че не им израствът  други зъби.И това е което ме тревожеше.Дано да си права VIOLENT за зъбите.Така съм по-спокоен като ми каза че ще се сменят.МЕРСИ ЗА ОТГОВОРА.
И ще послушам съвета ти за къпането. (y)

Неактивен zarkoenko

• Нов
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #31 -: Май 18, 2008, 22:18:27 »
ще си взема кавказка овчарка (женска) другата седмица и ще бъде на 30дена.кучето ще е с не купирани уши.въпроса ми е с какво трябва да започна да го храня и какви добавки да давам,по колко пъти на ден трябва да го храня.ако започна с "роял канин" по колко грама на ден да му давам.ще бъде ли проблем да му купирам ушите на тази възраст.последното което ме интересува е на каква възраст ще започне да се озлобява.благодаря предварително за помоща на всички отзовали се.

Неактивен Karagez

• Маниак
  • Публикации: 1510
« Отговор #32 -: Май 19, 2008, 21:34:10 »
Чудесно,че сте избрали тази порода (y).Хубаво е да се вземе от майката на 45дена и да има поне една ваксина.Добре е с роял канин,но по добре е с натурална храна.Ушите може да ги купирате след втората ваксина, добре би било преди смяна на зъбите около 2.5мес.Кутретата ги храня два пъти,сутрин извара следобед гранула.Успех (y)
Щом си вълк, ще те лаят кучетата.Щом си куче ще въртиш опашка и ще се съгласяваш със тях.Аз съм от първите!

Неактивен zarkoenko

• Нов
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #33 -: Май 19, 2008, 22:02:44 »
трябва да го взема на 30дена защото така казаха собствениците и аз мисля,че не са прави,но ще го взема на 30дена.ако му купирам ушите след втората ваксина(тя мисля че е към 60-ти ден) няма ли да го боли повече от колкото на 30 дена.на тази възраст ще може ли да дъвче гранула.изварата от къде я взимаш.и на последно място на каква възраст се озлобява по принцип женската кавказка овчарка.

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
« Отговор #34 -: Май 26, 2008, 13:23:27 »
Здр.Имам няколко въпроса?Имам средноазиатска овчарка "алабай"(женска).тя е на 4 месеца и е 16 кг.в порядака на няколко дена се храни много малко отколкото преди.Не й даваме всеки ден една и съща храна,сменяме я. даваме й витамини SA-37 в храната.Тревожа се защо яда по-малко.И нормално ли е на 4 мес. да е 16 кг.И ако не  е моля да ми кажете с какво да я храня за да й се овеличи масата.Др ми въпрос е кога ще почне да се озлобява.Защото на  всички хора им се радва,а както всеки знае не трябва да е така.по какъв начин да постъпя.Моля дайте ми съвет.Благодаря предварително

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
  • Публикации: 7481
  • Born stupid ? Try again :)))
    • http://www.martenbg.com
« Отговор #35 -: Май 26, 2008, 16:14:45 »
Здравейте,
интересува ме кой е развъдчика,баща и майка на това кученце.За да преценим дали кучето се развива нормално е важно да сравним с братя,сестри ,да имаме инфо за баща ,майка....
Много и все важни нещица.
Иначе ,ако му е влажно нослето,има настроение за игра,лъскав косъма и стегнати фекалии,то видимо нямаме причина да се притесняваме за състоянието му.
Също така ме интересува кога последно е обезпаразитявано?
Най добрите туркменски алабаи в света са от Мартен БГ :))

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
« Отговор #36 -: Май 26, 2008, 20:15:48 »
Здр.относно въпроса на МартенБг развътчика е Георги Браснара ако ви говори нещо от Белово(Пазарджик)е.Майката и бащата незнам как се казват.Красиви и голями кучета са.От добро поколение е.Просто искам да ми кажете нещо относно  мойте въпроси по-горе.Хранене,характер,какво да и се дава.защото хора ми казват чее е малка за месеците си(16кг).А за обезпаразитяването й е правено преди третата ваксина,и ветеринарят каза да му дам хапче за обезпаразитяване в началото на юни.Благодаря предварително.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #37 -: Май 27, 2008, 17:51:05 »
Гург Оногур от Мартен БГ (Принца) е в Малко Белово.При Ангел.Тук са му снимките http://www.martenbg.com/gallery/thumbnails.php?album=36

Разпитвам,тъй като различните групи за развъждане имат различни тегла. моите си тежат около 5 кг на 30 дни,12-14 кг на 60 дни,после не ги претеглям,само им гледам кондицията- крака,гръбче как се развива и да имат повече движения.

Затова е по добре да ми кажете например как вървят братята и сестрите на това кутре.Може да се окаже че такъв им е соя?

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
« Отговор #38 -: Май 31, 2008, 17:20:37 »
Здр.Отностно братчетата и сестричетата не мога да ви кажа защото са разпраснати из градовете.Само за сестра й,която е в Белово.Тя е малко по-малка от моята.Сега ще кача няколко снимки за да я видите.Сега е на 4 месеца преди 5 дена ги направи и  е 20 кг.Развътчика от който я взехме каза че е добре за месеците си.Искам да ве попитам и още нещо при корема отгоре до гръбначния стълб е малко слаба,корема и е добре.Благодаря за вниманието дано съм обяснил правилно,ако има въпроси пишете.Благодаря

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #39 -: Май 31, 2008, 17:35:46 »
Кучето е правилно развито за възрастта си.
Недейте повече да мери килограми.Не я отглеждате нито за месо,нито за кожи.Ако генетично е заложено да е 70 см в холката и да е 50 кг като влезе в зряла възраст,то тя ще е толкова,нито повече,нито по малко,в нормална кондиция.Разбира се ,не бива да е изтощена от глад,нито пък да е преяжда винаги,от което ще си докарате най вече главоболия - кучето при прехранване в тази възраст и свръх тегло получава костни деформации,макар и невинаги да се виждат от неопитно око.
Трябва ви здраво куче.Отгледайте си такова.
Успех.

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
« Отговор #40 -: Юни 01, 2008, 09:37:49 »
Здр.Благодаря за отговора.Надявам се да си разсте нормално.И да се развива добре.Казват ми че женските САО са по малки от мъжките.Кажете ми има ли разлика или не.А и също зависи и от храненето и гена.Но от ваша гледна точка??Аз съм виждал мъшка и женска  на еднакви месеци и не се различават (по кг или големина).Благодаря за отделеното време.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #41 -: Юни 01, 2008, 10:00:49 »
Половия диморфизъм трябва да е налице.Това означава- че женските да са видимо по дребни от мъжките,да приличат на женски и в линиите на главата.
Тогава се счита че няма сбъркано в развитието на породата.Ако не можеш да различиш женска от мъжки,то тогава нещата с породата не са добре.
Това ,което е важно и заради което кучетата се разделят на различни породи е тяхното ПОВЕДЕНИЕ. Не килограми,не височина.Макар и да има връзка между външни белези и поведение.

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
« Отговор #42 -: Юни 01, 2008, 13:01:49 »
Здр.Отново.
Ами така като гледаш на снимката кучето има ли женски черти.??Както казваш!Според мен няма му нищо на кучето.Благодаря за изявите.
Досега от всички въпроси,които съм задал много съм доволен от отговорите и много ми помагат.Благодаря още веднъж. :) :D :D

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
« Отговор #43 -: Юни 01, 2008, 13:24:12 »
Здр.Отново.
Ами така като гледаш на снимката кучето има ли женски черти.??

Тези черти се изявяват ясно при достигане на зрелост.
На тази възраст(4 месеца) кученцето дори още не е полово определено в поведението си и единственото по което може да го различава от братчетата му е ръста и най вече типа на  главата .Но може и да не се различават.Както вече казах- те са в растеж,полово неопределени като поведение,следователно и като външност.

Тенденциите за това като какво куче ще става се изясняват след 8-10 месец.Но напълно ясно се очертава при навлизане на зрелост.Тоест- при третата-четвъртата година,ако е алабай.Тогава се учудваме каква глава е направил песа,каква мощ е придобил.
Опитното око различава расовия алабай отрано,неопитните искат да видят мощ в кучето още като е дете.Или джамбазите.Допълнително стимулират и хормони на растежа,готови протеини и прочие химикали ,за да изглежда яко детето.С което го поразяват,но пък шашват простолюдието с глупостите си...

Неактивен dj_kosta

• Напредващ
  • **
« Отговор #44 -: Юни 01, 2008, 15:28:26 »
Здр.Благодаря за отговоеа MartenBG,много полезни нещо ми казваш.Случайно четох в dog.bg че кучетата не трябва да се хранят с бял хляб и да не се дават тръбни кости до 6 месец,какао(шоколад).Моля кажете си мнението. (y) :confused: