Автор Тема: Ще може ли малко помощ и инфо за кавказка овчарка :)  (Прочетена 2553 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен g.petrunov

• Нов
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте,
Много съм щастлив, че попаднах на този форум в който наистина намерих  доста полезна информация. Имам няколко въпросчета и се надявам  да ми помогнете.
Ще започна с малко предисловие :)
Брат ми зимата си взе малко мъжко кученце Кавказка овчарка, дребния е голям сладур (еее вече не е дребен де) :D В момента е на 10 месеца, тежи 43кг а височината му е 74см. Казва се Марк (идва от Марк-Антоний) :D  Кучето е взето от развъдник, но за съжаление точно в момента незнам от кой :( с това се занимаваше брат ми. Единствено знам, че го взе някаде от Горна баня (София) ако не се бъркам де. :) Проблема тръгна от там че брат ми ненадейно и не по негово желание замина да работи в чужбината преди 4 месеца и остави Марк на мен:) Аз до сега не бях гледал такъв тип куче и не съм много на ТИ с породата та за това имам няколко въпросчета и се надявам да откликнете. Значи....
1.Марк расте с дни и по мое мнение „мерките” са му добри, но ми е странен малко  факта, че главно се издължава на височина, като килограми е добре според мен, но изглежда много слабичък, раменцата са му прекалено тесни в сравнение със снимки които гледам на кавказци  из нета. Това нормално ли е за момента да расте главно на височина? Дали ще натрупа нормално маса с времето или ще си остане такъв? Храня го два пъти на ден  с гранули Royal Canin giant junior (8-24месеца) по около 300-400гр. на ден и миксирано с около 200гр. варен ориз, по 1 морков и около 300гр воденички (фенери, дроб или рагу). Отделно давам по малко и от време на време калции Делис и СА37 (така заръча ветеринарш ни)
2.Другото ми въпросче е до каква възраст нормално растат кучетата?
3.И това което също доста ме вълнува е малкия проблем като ходим на разходки. От време на време Марк си показва „рогцата”, изпитва особенно голяма непоносимост изпитва към кучета от дребните породи (Йорк, Кокер, Пинчер...). Види ли някое такова дребосъче направо пяна му излиза от устата, побеснява адски. Странното е, че го прави само към тези няколко дребни породи, със всички останали кучета из парка играят и щуреят и никога не е имало никакви проблеми. Някой има ли идея на какво се дължи това и дали е възможно изобщо да охладим малко страстите? :D Почвам да се плаша, ще вземе да схруска някое и после само главоболия  :''(
Та това е май за момента или по скоро само за това се сещам. Надявам се да ме просветлите малко  :)

Благодаря предварително!

Неактивен g.petrunov

• Нов
  • *
Re: Ще може ли малко помощ и инфо за кавказка овчарка :)
« Отговор #1 -: Август 15, 2008, 16:29:50 pm »
Опс забравих :)
За съжаление нямам в момента на компа снимки на Марк, но обещавам до 2-3 дена да кача

Неактивен g.petrunov

• Нов
  • *
« Отговор #2 -: Август 18, 2008, 13:15:53 pm »
хайде бре хора, никой ли не може да даде поне един съвет  :''(

Неактивен Karagez

• Маниак
  • Публикации: 1510
« Отговор #3 -: Август 18, 2008, 14:49:20 pm »
Здравейте г-н Петрунов.
Няма място за притеснение за вашето куче.Обикновенно към 10месец,кавказката овчарка влиза в период,в който кучето е малко "грозновато".Наистина стоят малко "тънколиви" и високоноги,след 5-6 месеца тези "сухарчета" стават здрави и яки мечоци.На порциона му може да завиди всеки домашен любимец.Обикновенно К.О расте бавно,истинския  заършек на растежа е някъде към 3г.
Моя съвет относно дребните породи,избягвайте да го водите на разходка там където има малки кучета,все пак тази порода е селекционирана за охрана от хищници.
Успех (y)
п.п. Може да пуснете малко снимки
Щом си вълк, ще те лаят кучетата.Щом си куче ще въртиш опашка и ще се съгласяваш със тях.Аз съм от първите!

Неактивен g.petrunov

• Нов
  • *
« Отговор #4 -: Август 20, 2008, 14:41:57 pm »
Благодаря много за информацията :)
Аз по принцип избягвам всякаква близост с дребни породи кучета и внимавам доста :)
Хубавото е, че в парка при нас почти няма такива  (y)
За снимките за мое голямо съжаление ще трябва да изчакаме още малко :( Нямам цифров фотоапарат а телефона ми е такава бангия, че нищо не става с него. Ще гледам да взема тия дни ако мога разбира се от някой приятел апарат за да го щракна няколко пъти.

Неактивен D.Tellalova

• Зарибен
  • Публикации: 687
Re:Ще може ли малко помощ и инфо за кавказка овчарка :)
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2010, 00:47:44 am »
Минало е една година,а снимки на Марк няма!!!Къде по-точно от Горна баня е взет???