Автор Тема: Потребителска Фотогалерия .....снимки качени от потребители  (Прочетена 11086 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Дейвид

• Алабай
  • Академичен член
  • Зарибен
  • Публикации: 949
 :wink:
Мечтай, сякаш ще живееш вечно. Живей, сякаш ще умреш днес.

Неактивен Дейвид

• Алабай
  • Академичен член
  • Зарибен

Неактивен Дейвид

• Алабай
  • Академичен член
  • Зарибен
Поредицата от снимки които публикувах са заснети от мен.

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
  • Публикации: 7481
  • Born stupid ? Try again :)))
    • http://www.martenbg.com
 :)
Най добрите туркменски алабаи в света са от Мартен БГ :))

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек

Неактивен vanko2

• Академичен член
  • Нечовек
  • Публикации: 2971

Неактивен musi077

• Академичен член
  • Напредващ
  • **
  • Публикации: 141

Между снимките не виждам разлики.Ето по какво се отличават мартенските алабаи от някои други които все говорят празни приказки.Поздравления за г-н Събев, че одглежда тази прекрасна порода и запазва чистопородноста в БГ. (y) (y)

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
Всъщост тук принципа да купувам най доброто от най добрите сработи в наша обща полза.
Игор Горохов и Елена Мычко направиха максимума за изследване на породата ,като първия събра най добрия генетичен материал ,а втория описа най важните неща за него.
Това се случва в края на миналия век,когато туркмените още се ориентираха че от кучета могат да се правят и некакви пари.Тук Горохов внимателно и на място подбира най добрите представители на породата в Туркмения,изкупува ги и ги изпраща в Русия.
Генетиката на мартенските алабаи е резултат от работата на тези двама професионалисти.От най добрите алабаи и кинолози на тази порода в света.
Когато по късно,туркмените се усещат че кинология значи продаване на кучешко,почват да внасят от Украйна "телешки пържоли".Щото разбират че никой не му се чака четири години,кучето му да заприлича на испански бик.Очевидно е било за да се докара такъв резултат още на шестия месец от възрастта на палето,трябва да има украинска кръв.И си импортират,като не крият този факт никъде.В резултат това което вече в Туркмения се продава на пазара не е автентичния алабай.
Случило се е същото,както когато  по нашите планини,като разбрали че хората се интересуват от тези кучета,почнали да им съставят устни родословия и легенди,които по късно стават ясни ....например как песът КХХХХ е продукт от ихтиманска помиярка и местен чобански пес и прочее любопитности.От това и бате ви Стеффчо доста "слава" посъбра :)

Както и да е.Тук при нас има автентични алабаи и доказателствата за това са в :
1.Породен екстериор
2.Работни качества
3.Породно възпроизводство - алабаите си личат във всяко кучило,което е типично.
4.Елитни производители с истински родословия.

Затова местните занаятчии се опитаха първо да доказват че нямало да има местни БГ родословия за тези кучета.Пречеха им.Историята неумолимо поставя всеки на мястото си.

Просто следете данните които се публикуват в интернет - какво реално показват клубовете и какво приказват. :lol: :lol: :lol:
Тук се показва нагледно.Публично и ясно.Без словоблудства.

Благодаря ви за вниманието. :naoghty:

Неактивен musi077

• Академичен член
  • Напредващ
  • **
  • Публикации: 141
Г-н Събев благодаря ви за точното обяснение.В един форум който всички го знаят(да не  посочваме имена) за тях най- добрите алабаи са които се представят най- добре в ТИ.Ако кучето е чистопородно, и не се е представило добре в ТИ, то за тях не е алабай.Те държат то да се представи добре в ТИ и тогава става алабай.За мен не е така.За мен кучета които са се представили добре на изложби,и хора (които с доказано разбиране от породата) са оценили тези кучета, то тези кучета са чистокръвни.Синята кръв си е синя..... и най- чистокръвните  са мартенските. (y) (y) (y)

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек
Там е работата ,че въпросните ТИ са само между тях си и с неясни правила.Нали Ванко им е казал- пожалуйста,елате,проверете.Дойдоха и си отидоха осрани .Аз също им казвах- звъните без предупреждение и посочвате куче.Никой не го направи.Щото тук не става въпрос само за синя кръв,но и за елитна синя кръв,която доказва елитността си в работа,възпроизводство.Това са нагледни резултати.
Те просто не могат да имат това.
Хайде ,че много време им отделихме.Нека се радват на пълно щастие.
Да са живи и здрави.
 (y)

Неактивен vanko2

• Академичен член
  • Нечовек
  • Публикации: 2971
Г-н Събев благодаря ви за точното обяснение.В един форум който всички го знаят(да не  посочваме имена) за тях най- добрите алабаи са които се представят най- добре в ТИ.Ако кучето е чистопородно, и не се е представило добре в ТИ, то за тях не е алабай.Те държат то да се представи добре в ТИ и тогава става алабай.За мен не е така.За мен кучета които са се представили добре на изложби,и хора (които с доказано разбиране от породата) са оценили тези кучета, то тези кучета са чистокръвни.Синята кръв си е синя..... и най- чистокръвните  са мартенските. (y) (y) (y)

Та значи ако се бие е алабай ако не не е алабай :lol: :lol: :lol:абе що се занимаваш с глупости,тоя написал тва оня онова и кво :lol:Най добрите алабай са тези които се доказват в поколенията си а не само на приказки,не може да заплодиш два алабая и да искараш КВ :)или от всяко кучило да вадиш шампиони на ТИ не става,тъй че гледай си кучетата и да не ти пука теб нали те кефят (y)аз тъй правя и ми е екстра :Dда допълня то и ТИ станаха Химически Испитания  :lol: :lol: :lol:скоро може и книга да излезе как да назобаме кучето :lol: :lol: :lol:

Неактивен MartenBG

• Administrator
  • Нечовек

Неактивен Balchev-Balkan

• Нов
  • *
  • Публикации: 43
  • р-к Балкан

Та значи ако се бие е алабай ако не не е алабай :lol: :lol: :lol:абе що се занимаваш с глупости,тоя написал тва оня онова и кво :lol:Най добрите алабай са тези които се доказват в поколенията си а не само на приказки,не може да заплодиш два алабая и да искараш КВ :)или от всяко кучило да вадиш шампиони на ТИ не става,тъй че гледай си кучетата и да не ти пука теб нали те кефят (y)аз тъй правя и ми е екстра :Dда допълня то и ТИ станаха Химически Испитания  :lol: :lol: :lol:скоро може и книга да излезе как да назобаме кучето :lol: :lol: :lol:

......................добре де,колко победи има въпросното куче Назар,сериозно ли няма кой да го победи в БГ :confused:
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,

Неактивен Дейвид

• Алабай
  • Академичен член
  • Зарибен

......................добре де,колко победи има въпросното куче Назар,сериозно ли няма кой да го победи в БГ :confused:

Явно не е като да няма. :)